BETA
Administrationspanelen
Kundernas webbplatser
Möjlighet att skapa ny webbplats
Automatisk hantering av rättigheter
Status
Hem / Blogg / Vad är responsiv webbdesign? Varför ska man använda det?

Vad är responsiv webbdesign? Varför ska man använda det?

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren webbutvecklare är utvecklingen av responsiva hemsidor ganska krångligt. Mest för den radikala förändringen i tänkandet som krävs. Med tiden kommer responsiv webbdesign att bli ett måste för varje utvecklare.

Vad är responsiv webbdesign? Låt oss börja från grunden. Tro det eller ej men Node365 använder sig faktiskt av responsiv webbdesign! För att kunna se det öppnar du Node365 på en webbläsare och sakta göra webbläsaren smalare. Du ser då hur layouten anpassar sig automatiskt och att den på ett bekvämt sätt passar den nya bredden på webbläsaren. Här är några skärmdumpar av hur Node365:s administrationspanel ser ut vid olika skärmupplösningar:

Node365 mobil:

Node365 administrationspanel på en mobil

Node365 tablet

Node365 administrationspanel på en tablet

Node365 dator

Node365 administrationspanel på en dator

Så, vad är responsiv webbdesign egentligen? Man borde ställa frågan så här istället: Vilka problem löser responsiv webbdesign? Som ni lär ha märkt så är inte datorer den enda maskinvara med webbläsare längre. Många kommer säkert klaga när vi säger att iPhone var en av de första mobila enheterna som hade en riktigt bra webbläsare och de satte verkligen fokus på att uppgradera upplevelsen av den mobila webben. Många andra följde med på tråden så nu har de flesta mobila enheterna en bra webbläsare inbyggd från början.

Det förändrade landskapet av webbläsare innebar att användarnas förväntningar har förändrats också. Nu för tiden förväntar man sig att kunna surfa på webben med sina telefoner lika lätt som de surfar på webben med en stationär dator. Man märkte också att det inte räcker med att bara ha en mobil-version av webbplatsen utan man måste anpassa sig till allt. Problemet är inte bara mobilerna utan också dem nya datorerna med extremt höga upplösningar.

Skapa ett konto hos oss så får du tillgång till gratis webbhotell och vår responsiva administrationspanel. Skapa ett konto genom att registrera dig på Node365s webbhotell